Les imatges d'aquesta web són d'aventurers i aventureres d'edicions anteriors. Les utilitzem perquè en tenim autorització explícita, però si ets pare/mare/tutor legal d'algun dels infants que surten no vols que continuem utilitzant l'imatge, posa't en contacte amb nosaltres :) 

illa@gemmacalmet.cat   / C/ Born, 10 entresòl

 • Instagram
 • Facebook icono social

L'ILLA A L'ESCOLA

 

L'illa a l'escola és el projecte educatiu de GCPC. 
Té com a objectiu potenciar la intel·ligència emocional i l'atenció plena (mindfulness) en infants. 

La finalitat és cuidar l'autoestima i incrementar el benestar dels infants per tal que puguin desenvolupar al màxim les seves habilitats, talents i capacitats. 

 

COM ENS PRESENTEM A LES ESCOLES?

L'illa es presenta als infants com un espai lúdic i de llibertat. No venim a L'illa a treballas sinó a jugar i a fer coses rares des de la llibertat i genuïnitat individual.

 

Llibertat és decidir què vols i què no vols fer tenint en compte les emocions i les necessitats i els desitjos dels altres.  

PROGRAMA ACADÈMIC 
A través del joc, la metàfora i la reflexió coneixem l'univers de les emocions. Aprenem jocs i estratègies que ens ajuden a saber com ens sentim i potencien el benestar dels infants.
 • 31 sessions

 • 1h de durada per sessió

 • 3 caps de treball: cos, emoció i pensament​​

ORGANITZACIÓ I INFORMACIÓ PRÀCTICA
 
A L'illa ens adaptem a la realitat de la teva escola, en general però dividim els grups per cursos acadèmics i treballem en grups no menors de 4 ni majors de 10 infants.
GRUPS SEGONS CURS ACADÈMIC
Dividim els grups segons nivell de lectoescriptora i aquesta és la nostra proposta inicial:
 • P4-P5
 • 1r-2n-3r
 • 4t-5è-6è
 
Ara bé, depenen de les necessitats de la vostra escola (horari de menjadors, nombre d'infants que s'apunten a l'extraescolar...) elaborem la millor opció possible. ​
NÚMERO D'INFANTS PER GRUP
Podem treballar amb grups de 4 a 10 infants.
AULA I NECESSITATS D'ESPAI
L'espai ideal per L'illa és una sala espaiosa amb:
 • taules i cadires (per pintar i fer algunes manualitats)
 • pissarra
 • espai a terra on podrem estirar màrfegues per fer respiracions, visualitzacions i reaxació
Normalment les sales polivalents, les biblioteques o els espais de psicomotricitat són ideals per nosaltres.

EL NOSTRE OBJECTIU ÉS POTENCIAR EL BENESTAR DELS INFANTS

QUAN COMENÇA L'ACTIVITAT
Habitualment comencem l'última setmana de Setembre o la primera d'Octubre, però  l'inici  de  l'extraescolar  s'acorda  amb cada AMPA. 

GRUP TANCAT
Adquirim destreses i coneixements al llarg de les sessions i és per això que els infants que  vulguin participar  en l'extraescolar  L'illa  han  de  fer  l'activitat  des  del  1r  trimestre.  
 
No és possible que s'hi afegeixin infants passades les 3 primeres sessions. 

Contacta amb nosaltres i crearem la millor opció per la teva escola!

MATERIAL PROPI

 

Llibre: el Quadern de viatge ha estat dissenyat especialment per aquesta activitat i inclou explicacions teòriques, propostes d'exercicis i activitats. Cada infant que participa en l'extraescolar té el seu quadern de viatge. En alguns cursos és un llibre editat i en d'altres és un àlbum que anem produint al llarg del curs.

Dinàmiques: Les postals dels artistes, la tempesta d'emocions, el bosc de plomes... són altres materials que hem preparat i dissenyat per poder dur a terme l'activitat de la millor manera possible. 

ACCÉS A MATERIAL EXCLUSIU
Les famílies que formen part de L'illa tenen accés a la zona familiar de la web on hi ha articles, jocs i material exclusiu.